2017-08-29 154 浏览
话说之前听人讲过尖东依带有间唔显眼但几有气派既意大利餐厅,咁岩依日行经依头,就一于试一试。的确,如果唔细心啲啲揾,真系会错过以下将带领你走进神秘花园既楼梯👇上到去豁然开朗,突然走到入去一个花园似的餐厅坐底后,餐厅职员随即介绍today's special 系咩,并且问想要sparkling water还是distilled water,我地拣左后者。点菜后,职员就送上餐前面包,咁有「霸气」既面包盘我都系第一次见除左欧陆餐厅最常见既油醋汁同橄榄油黎送包之外,佢仲附上完只蒜蓉同埋南瓜蓉黎点面包,令整个餐前面包味道变化更多元化Distilled water一支,二人分勉强够饮既。黎到主食环节啦首先系French Whole Yellow Con Fed Chicken,系采用法式黄油鸡既煮法,仲附上三种酱汁点黎食,包括芥辣同埋蘑菇汁。佢系成只鸡脾上,其实本身已经鸡汁淋漓,味道浓郁,即使唔点汁食都已经好好味第二样主食就系Prosciutto Pizza饼底系薄脆批,配上spicy peach jam同埋mozzarella cheese,单以批底已经带来微辣少甜同芝味了重点当然系块Prosci
上到去豁然开朗,突然走到入去一个花园似的餐厅
Distilled  water
Distilled water一支,二人分勉强够饮既。
French  Whole  Yellow  Con  Fed  Chicken
黎到主食环节啦
Prosciutto  Pizza
第二样主食就系Prosciutto Pizza
重点当然系块Prosciutto ham 啦,其实即系意大利火腿,味道同Parma ham 大致上一样,我专登摊开块火腿作对比,算系舖满个批架
佢既用料令成个批味道好有层次,推介
Creme  Brûlée
最后就系压轴甜品Creme Brûlée 啦
佢个造型吸眼指数爆灯
试问点会谂到好地地一味经典甜品可以打造成咁可爱既鸭仔浴缸
啲泡沫带黎淡淡既云呢拿味,拨开就见布丁啦。由造型可以想像到,佢冻食得黎系无平时表面果层烧好既掉头,不过布丁味道依然

整体而言,环境清幽,如果日头黎太阳光照射入室内仲靓;食物质素佳;餐厅服务良好,如果想食餐好啲豪啲既可以黎试下
Prosciutto  Pizza
Creme  Brûlée