2021-07-26 105 浏览
其实都等左好耐,都未黎到这间餐厅进餐,一直都好期待。因为可以系旺角,如此繁忙的都市,系一个高过其他高楼既角度,好好睇一睇,可以话系繁忙都市下既宁静,亦令人十分enjoy。而今日我亦订了一个好好既时间,就系6点15分。现时,7点开始天黑,应该日落会伴我成个晚餐,亦可以睇到太阳落山既景致。晚餐方面,今晚叫了一个set dinner, 炭烧熟成美国肉眼牛扒。一个set其实有餐前小食,今日系芝士沙律,仲有一份吞拿鱼他他配香槟唶喱仲有餐包。吞拿鱼他他配香槟唶喱好fresh, 当出面咁热既时候,就好想食𩖖似闳黑醋沙律加吞拿鱼他他,十分开胃。餐汤系蕃茄汤,今日食蕃茄汤真系好岩,因为出面实在太热了。炭烧熟成美国肉眼牛扒干式熟成是一种肉类熟成方法,令肉质更幼,肉味更加浓。而且熟成不能急,需要既系时间,目的就是要令肉更好食。所以价钱当然系比一般既牛排来得贵,毕竟需要时间等。平日都比较少食,但当然系一个咁好既环境,就当然要食番D好野。牛肉真系好好味,本身打算叫7成,但当店员介绍一番后,就决定要5成,保持番肉既鲜味,仲有肉汁,同嫩既口感。果然系真系唔错,肉汁,肉既嫩都完全保留了。当我走既时候,已经系夜晚,现在

其实都等左好耐,都未黎到这间餐厅进餐,

晚餐方面,
今晚叫了一个set dinner,
仲有一份吞拿鱼他他配香槟唶喱
仲有餐包。

十分开胃。

餐汤系蕃茄汤,
今日食蕃茄汤真系好岩,因为出面实在太热了。
蕃茄汤

炭烧熟成美国肉眼牛扒

当我走既时候,已经系夜晚,现在既景色已经唔同晒,由日头既热,变成灯火到处既旺角闹市,但仍然系最爱既香港。
蕃茄汤