2024-12-01
之前嚟食过两次觉得嘢食okay 啦,地方都算干净嘅,今日谂住食个快lunch,入嚟见到墙上面个电子餐牌,第一行写住选用走地鸡嘅海南鸡配香葱油饭,问餐厅职员可唔可以「走胸」,佢话冇㗎,不过可以加十蚊𨍭脾,心谂个餐$66再加$10,$76我一定可以食得好啲,所以冇𨍭。汤同奶茶未到,个饭已经嚟咗,相机先食,影完张相拎开碟酱下面全部都系「白晒晒」去咗骨嘅鸡胸(失望到唔记得影低😥😥),另一边有只斩开嘅鸡翼加几旧带骨嘅鸡胸。😭😭见到啲鸡个样已经冇晒胃口,食落去更加劲后悔,觉得今日嘥咗60几蚊。今餐嘅感受:从未食过咁难食嘅海南鸡饭,只可以用白晒晒、冻冰冰(虽然预咗)、嚡熠熠同淡而无味嚟形容。仲话选用走地鸡,连雪鸡都不如!😭😭我啃晒啲鸡,食咗几啖饭,饮咗几啖奶茶,饮埋碗汤,快快走人,应该经过今日之后都唔会够胆入嚟再试其他嘢食!P.S. 今餐失望到一个点,之后去咗一间饺子店,食咗几只锅贴加埋杯豆浆,先感觉良好番啲啲。😥