2019-11-29 415 浏览
难得同家姐夹到时间放假就去试下哩个点心放题🤪环境几好 我地好彩坐喺望窗既枱 望住个景 晒下太阳都几舒服😌舖头用既碟都好精致🥰一坐低就可以剔点心纸 (点心纸另一面都有野食可以剔的 但我唔见左张相😢)桂花铁棍淮山陈醋手拍青瓜云南凉拌猫耳朵一定要食左个淮山先😂因为佢比较淡味 如果食左另外两个先 个淮山会变冇味 另外两个都系不过不失既前菜 几醒胃京城甜脆糍粑沾左糖好食d 本身都唔差既 系有dd油腻感手工葱油饼佢冇呃我 真系好多葱😂而除左葱佢仲加左d香草 唔肯定系咩 但我觉得似九层塔 都几劲阵味 可能第一啖入口冇预期会有除左葱以外既味 所以一入口会觉得有d怪 但食落又几好味😛大良鲜奶脆钢卷er⋯⋯唔太识欣赏 净系觉得 好油 好漏 唔脆银湖天鹅酥个样都ok既 个d饼真系唔太想食😂 个酥系紫薯酥 好食 外面酥脆 里面d薯蓉够滑太极马拉糕真系为打卡都要叫la😂好得意 但味道方面冇特别 两只色个味我食唔出有分别 系不过不失既马拉糕最后叫左个法式焦糖炖蛋俾佢个图呃左😂以为好细个 所以叫左两个同家姐一人一个 点知一上枱。。。真系眼都突 因为食完上面𠮶d其实都已经好饱 好彩个炖蛋够冻 同埋真系好食 所以都食得
难得同家姐夹到时间放假就去试下哩个点心放题🤪

舖头用既碟都好精致🥰

一坐低就可以剔点心纸

(点心纸另一面都有野食可以剔的 但我唔见左张相😢)
桂花铁棍淮山

er⋯⋯唔太识欣赏 净系觉得 好油 好漏 唔脆

银湖天鹅酥

太极马拉糕

最后叫左个法式焦糖炖蛋
俾佢个图呃左😂以为好细个 所以叫左两个同家姐一人一个 点知一上枱。。。真系眼都突 因为食完上面𠮶d其实都已经好饱 好彩个炖蛋够冻 同埋真系好食 所以都食得落😛会有encore冲动 但 都系见好就收了