2022-05-30 63 浏览
今日约咗朋友喺九龙湾食饭, 呢间餐厅都算隐蔽,我都系openrice𠮶度见到好评先去试下👍🏼去到之后好彩啱啱好,等一阵入就得啦, 迟几分钟都要排长龙。1.软壳蟹蟹肉拌饭上到嚟都几惊喜, 原只软壳蟹都比较少见, 个卖相都唔错,蛋包饭表面有啲蟹子,熟咗之后有啲腥味,除咗呢样有啲扣分,整体都唔错 2.日式红酒炖牛肉饭我自己就冇尝试呢个饭,我朋友话啲牛肉都几好食, 有少少似中国feel嘅红烧肉, 都几淋套餐包餐汤或沙律,见到隔离枱饮罗宋汤颜色比较清稀,所以就试下沙律啦🤣沙律都系正常啦,橙都新鲜嘅, 冇咩特别🤣饮品都冇咩特别啦,都系正正常常!!因为同朋友太耐冇见,我哋都倾得比较耐 ,坐咗喺度成3个钟,佢哋又唔赶我哋走 ,而且我朋友不断挥手叫侍应加水又攞野,佢哋都仍然好有礼貌 , 呢样都值得加分嘅👍🏼👍🏼👍🏼#黄怪兽 #黄怪兽觅食#香港特色 #香港 #香港美食 #九龙湾美食 #隐蔽食店 #西餐 #yum #yummy #hk90s #hkfood #hkfoodie #foodiehk #foodie

去到之后好彩啱啱好,等一阵入就得啦, 迟几分钟都要排长龙。

1.软壳蟹蟹肉拌饭

2.日式红酒炖牛肉饭

沙律都系正常啦,橙都新鲜嘅, 冇咩特别🤣

饮品都冇咩特别啦,都系正正常常!!

#黄怪兽 #黄怪兽觅食