2023-01-14
朋友话系西环拣一间餐厅出黎聚下 咁岩openrice弹出黎 所以拣左呢间 到去既时候 餐厅比我想像中高😂 好彩有扶手电梯 所以还好两个人食 但吾觉意叫左三𩠌一汤 预左食吾哂但点知又真系比我地食哂 拣左猪肉炒饭 佢既猪肉好似腩肉但得肥个部分 但我后尾谂反应该系嫩口既猪颈肉🤔 味道吾错 本身想叫马拉盏通菜但卖哂🥺 所以退而求其次拣左芥兰 又几好㖞 吾会好老 爽口之后必叫既肯定系冬荫公汤 佢系海虾冬荫公汤 汤入边有两只大虾 然后味道小辣 冬天饮完即刻好暖🥰不过佢个汤匙太大 个炉中间咁样 有点难用 建议可以比小匙羹 会有更好用餐体验我地叫完三个𩠌 店员推介我地再叫一个蛋蚝仔饼话好正 我地问会吾会太多 佢话吾会 所以我地就叫左啦佢既蚝仔饼好松脆 入面既蚝仔亦吾腥 两样野食落去口感赞!本身已经好足味加埋辣椒油/酱 仲惹味🤓整体黎讲 小铺比预想优质 不过卖单个时只收现金同八达通 有啲措手不及😂 如果有多啲收费工具会更好
到去既时候 餐厅比我想像中高😂 好彩有扶手电梯 所以还好