2015-04-14
星期六黎呢度食lunch, 同其他大部份铁板烧一样,有几个set 拣,其实食物种类不外乎果几款,龙虾,鲍鱼,带子,和牛,黑豚猪,鹅肝等。。但呢度其中一个set较为特别,有semi buffet,咁我梗系试呢个啦!个set 包括semi buffet, 可选一个或两个main course,价钱只争$20,之后有面豉汤,迷你鱼生饭或抄饭,抄菜,dessert 或drink个salad beffet, 有海鲜,包括青口,虾,长脚蟹,蚬,少但精,很甜很新鲜。有沙津,另有smoked salmon , Parma ham, 热食则有关东煮,鱼饼等等,一样啦,贵精不贵多,每样都好食嘅!之后main ,我地三个人,各点两个main , 大家都要鹅肝,另点了带子,薄牛,黑豚朱share, 鹅肝只属一般,烧得几好,里面溶溶的,但淡淡的,鹅肝味一出,薄牛同猪都好好食,煮得刚刚好,带子普通。。。鱼生饭正,但抄饭都无乜味,抄菜都无味😅令我surprise 的是原因salad bar 转个弯个有 dessert bar,我起初见唔到,虽然饱饱的,但都忍唔住每款试了点,佢原来个buffet bar 系同 Har
令我surprise 的是原因salad bar 转个弯个有 dessert bar,我起初见唔到,虽然饱饱的,但都忍唔住每款试了点,佢原来个buffet bar 系同 Harlan share 的,因为无去过所以唔知😝但,总括,基本上所有 dessert 都好正好正!
最后饮埋杯野就走喇!
佢系19楼,又有境睇下,食物质素又几好,价钱都是好合理!
我一定会再去!!!!