2021-06-16
//< 妈咪随意屋 >呢间餐厅小编经过好几次觉得配搭多多,有时都几多人食架~食过完全返唔到转头,不断去试吓唔同嘅嘢😁因为每次都有惊喜觉得好好食😎😎————————————- 随意一人前套餐 $88 -前菜- 沙爹两串(牛、猪)好想讲呢个嘅沙嗲串烧真系好好食!个汁好香,而且热辣辣烧完肉质又好,特别系个猪🐷真系好好食🤭🤩主菜-泰式煎蚝饼一上枱已经觉得好靓好吸引~超多大粒蚝仔,而且充满蛋香!😍食落去好香脆唔会太油腻,推介!饭小编拣咗油饭,充满油香🥰蚝饼份量超大,小编食唔晒!————————————- 蚝仔肉碎泡饭 $58 -呢个同样好好味呀!😍非常非常鲜甜!!!里面有好多配料,包括有菜脯、紫菜、肉碎、蚝仔、蔬菜等~ 真系鲜甜无比!呢个同样超级大碗😁————————————- 慢烧猪颈肉捞公仔面 $68 -呢度嘅猪颈肉好好食,虽然唔系好口,但系唔韧而且香口~😇相对上冇上面𠮶两样份量咁大!公仔面唔会糊身,不过小编觉得略咸~ 整体不错好惹味🥰————————————- 冻柠茶 +$3-冇记错好似系少少泰式茶底,够冻都唔错😃————————————评分:8.5/10地址:长沙湾元州商
< 妈咪随意屋 >
- 随意一人前套餐 $88 -
前菜- 沙爹两串(牛、猪)
沙爹串烧
蚝仔肉碎泡饭
蚝仔肉碎泡饭
- 慢烧猪颈肉捞公仔面 $68 -
- 冻柠茶 +$3-
冇记错好似系少少泰式茶底,够冻都唔错😃
评分:8.5/10
地址:长沙湾元州商场G01号舖
营业时间:11:30-21:00
#cookingmami #妈咪随意屋 #长沙湾美食 #长沙湾必食 #香港美食 #美食博客 #香港美食地图 #香港美食推介 #hkfoody #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfood #泰国菜 #🐷🐤长沙湾