2018-10-25 33 浏览
太子的花园街,食肆林立,以东南亚特色菜,驰名海南鸡饭作招徕嘅有囍,清新蓝木门面有种海洋气息,店内嘅一切都令人感觉很自然很舒服。点了二人套餐,既然决定必食海南鸡,汤类我选了肉骨茶。丰厚的浓汤,衬著入晒味嘅肉排,蒜粒,豆腐卜,我觉得唔单只系一个汤,同时亦系一道「煲仔菜」😉无骨海南鸡足足半只,鸡皮爽脆啖啖肉,三色酱料、黄油饭简直就系药引💣明明无唛饭㽼竟然秒杀清晒😆麦皮虾除左配搭新奇,其实亦有实质作用,麦皮吸油去腻,包着大虾🍤去炸,特别甘脆,入口带点麦香,有点像好立克,甜甜地好好味呢👍成餐饭有汤、有鸡又有虾、加埋碟菜、南瓜露真系非常丰富,最紧要唔使伤脑筋,同时又可品尝到餐厅嘅重点菜式,加上份量超大,环境好招呼又落力,慢慢食倾吓计,不错哦👑👑👑

点了二人套餐,既然决定必食海南鸡,汤类我选了肉骨茶。