2017-12-02 360 浏览
每次去亲旺角都好想试,但每次最后都系唔成事,因为一尼小编唔系成日去旺角,二尼旺角啲舖头真系转得太快啦,次次去亲都有新舖,好难得今次终于试到啦👏其实小编从来都冇帮衬过佢地,今次就想一次过试晒佢地既黄金珍珠同芋圆,所以就叫左芋圆奶茶加珍珠(唔洗额外加$架!)首先茶底方面,茶味就有少少弱,奶香味较重,入口都算香醇,小编叫少糖但都觉得好甜,下次应该叫微甜😂至于黄金珍珠方面,虽然size较平时个D细好多,不过就比平时正常size个D烟韧得多,终于明点解可以凭黄金珍珠打出个名堂来,真系好有咬口😍而芋圆方面做得亦相当唔错,芋圆size够细粒,唔会饮到Ki下Ki下咁,真系超级正唔怪得知咁多人帮衬啦成日都。另外佢暂时系小编喺香港饮过唯一一间饮到底都可以有配料剩👍🏻
芋圆黄金珍珠奶茶
芋圆黄金珍珠奶茶