2018-01-25
荃湾分店做到出晒名,但荃湾太远啦!唯有系红磡食啦!lunch时间黎到,成间店坐满晒人,个场都几旺下。食唔到好辣既我地叫左清汤米线配麻辣腩肉同麻辣猪肚首先,讲下个汤底先。话就话系清汤,但佢系汤都好油下,好多油浮系面头,系我食过最油既清汤哩到要扣咁啲分,下次我可能会叫热拌米线,唔洗焗住食油浸米线然后,份量黎讲,米线份量正常,食完够饱。汤入面有大量酸菜,酸菜真系好多,食极都有,虽然唔系劲咸果种,但我就麻麻地酸菜,所以比晒对面果位同埋有芽菜,芽菜唔算好爽,味道普通。反而芽菜就冇咁多,如果芽菜份量多啲,酸菜少啲就好啦!仲有少少韮菜,唔可以讲得上系新鲜。好啦!讲返米线先。米线弹牙既,有咬口,浸耐左都唔会过淋,哩个位抵赞既。最后啦!主角好似变左系配料㖞。配料记得要另上,如果唔系汤会浸淡左啲肉香同辣味,冇咁好食嫁!记得呀麻辣腩肉同猪肚份量都唔少,有成一碗咁多嫁!我最惊食肥膏,但哩到既腩肉唔会过肥,大部份都系瘦既,啱晒我!食落啖啖肉!肉既质地软淋,唔会过韧又唔会完全无口感,唔错猪肚丝切得都算大条,唔会一咬就无左,有咬口得黎唔会韧到咬唔开,都唔差!虽然麻辣惹味,但对于食唔到辣既我地黎讲都会食到流鼻水。好似
lunch时间黎到,成间店坐满晒人,个场都几旺下。
食唔到好辣既我地叫左清汤米线配麻辣腩肉同麻辣猪肚
然后,份量黎讲,米线份量正常,食完够饱。
仲有少少韮菜,唔可以讲得上系新鲜。
麻辣腩肉同猪肚份量都唔少,有成一碗咁多嫁!
虽然麻辣惹味,但对于食唔到辣既我地黎讲都会食到流鼻水。好似食耐左,啲腩肉同猪肚冻左会好啲,冇咁辣嘛
最加分既系配料,听讲麻辣鸡肉都几嫩滑,下次试埋佢先!