2024-01-27 296 浏览
华记潮州卤水车仔面 • 西环西环呢间车仔面除左一般车仔面,另外仲有比较有香港特色嘅牛杂面同猪杂面,另外有各款小色,今次一于点左牛杂面同车仔面试下。用餐个时都见铺头好多街坊帮衬。😋😋..✅ 牛杂面 🐮 $45车仔面馆入面卖牛杂面比较少见,因为牛杂本身要另外处理,而且功序繁复。呢碗面嘅份量惊艳到我,每样部位都有2-3件。牛肺无异味,厚件咬落口感好好;金钱肚够爽;牛膀厚实;草肚好滑;牛大肠油脂满布够香,整体非常出色,处理得好好,卖相亦吸引😙..✅ 三𩠌车仔面 🍜 $49𩠌菜选择左牛丸、牛筋、春卷。牛丸货色几好,爽弹带汁;牛筋淋滑,卤汁入味;春卷带少少烟轫,面嘅汤汁拣左腩汁,整体𩠌菜质素高,味道同份量都好好😙..✅ 新鲜鱿鱼须 🦑 $45份量足有一碟晚市小炒咁多,鱿鱼须非常弹牙爽口,加上些微酸甜嘅辣酱爆炒,非常惹味👍🏼..✅ 太阳饼(虾饼) 🦐 $40虾饼唔些用虾肉剁制而成,入面仲有原粒虾仁,口感弹牙,外面炸得好香,大大件,外貌酷似太阳,份量亦多,推荐😍
华记潮州卤水车仔面 • 西环
✅ 牛杂面 🐮 $45