2016-02-25 439 浏览
铜锣湾都食过好多餐厅,今日朋友话想饮下酒,就提议去酒吧。酒吧本身自己都唔太熟,咁就跟佢带路,去左都几少人去既地方 ...... 无论餐厅内外都系酒吧格局,吧枱可以见面摆满上百枝各种各样既酒,真系叹为观止。 坐低净系见到drink menu已经多到吓亲,先点左枝自己都唔系好识既 Alska。拣左荔枝加梨味,酒味唔重,带少甜,即使我唔系饮开酒都钟意饮。 饮饮下大家都开始想食野,因为始终岩岩放工,都想食下野。问问店员原来佢地有个food menu,都好多野食拣,真系估唔到。 烟肉荔枝,荔枝多汁,烟肉好淋又易咬。因为平时食开既烟肉太干身又硬,今次除左烟肉整得够淋,加左荔枝又减轻左烟肉干身既感觉。 黑松露芝士薯条,浓郁芝士同黑松露,从外观上已经可以睇到好多黑松露同埋芝士。食既时候完全唔需要任何酱汁已经好好食。 串烧猪颈肉,啖啖肉,猪颈肉厚身,但唔会咬唔开。烧之前落足调味,所以烧完之后非常入味。 串烧鸡脾菇,好大只既鸡脾菇,而且有两件,真系几抵食。虽然鸡脾菇烧过,但系咬落去仍然感觉到佢系好多汁。 墨西哥粟米片,之前系其他餐厅食过系将粟米片上面既三种酱捞埋

墨西哥粟米片,之前系其他餐厅食过系将粟米片上面既三种酱捞埋一齐。但今次就另一番感觉,因为粟米片上可以见到三种酱分开摆放,觉得卖相提升左好多。食既时候再自己随意加减份量,其实咁既食法仲好。

手制肉丸pizza,普通批既size,每一块都可以见到有好多肉丸,再加上惹味酱汁,食落唔会太干身。再者,pizza用上薄批边,令到整个批食落唔会好快就济。

松露野菌意粉,味道香浓,可以见到面头仲有一条条既芝士系上面,意粉既周围都比野菌围住。意粉带少许弹牙,好滑口,黑松露汁非常浓味,不过自己本身都钟意黑松露只味,所以都几讨好。

估唔到呢间酒吧除左饮得,仲食得!
2016-02-23