2019-07-02
Steamed mussels $168虽然我对青口无好感,但佢又出奇地鲜甜配上香脆既包不过不失,青口略为细只,但用佢最佳拍档白酒煮煮,弥补左唔够大只既缺点,而且食到尾仲食到好大阵海水味😂👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐6/10🌟Octopus carpaccio$158哩个系八爪鱼🐙簿切,睇得又食得😋,味道酸甜好开胃,不韧不硬口感适中,片片厚薄平衡,在我做厨师时也做过的,全是人手卷成再刨突然很怀念做精致的菜肴,真的让人很满足 👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐9/10🌟Lobster Risotto $208龙虾肉鲜甜,意大利饭太淋,不够口感龙虾汁不够浓郁,经过以前做厨房经验佢既虾汤系用现货,吾系真系自己煮既上面配了软芝士 味道略为有改善。👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐4/10🌟Seafood spaghetti $198听讲系店既招牌,但系有啲失望。因为网上客人影既相面头系有好大格海胆但我地原全地见唔到食吾到,卖相似尚未完成一样绝对要改善下..👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐5/10🌟Steak Baguette$178都系店既招牌作,Strak系用Rib-eye ,起初见个名叫Baguette,
Steamed mussels $168
虽然我对青口无好感,但佢又出奇地鲜甜
👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐6/10🌟
Octopus carpaccio$158
哩个系八爪鱼🐙簿切,睇得又食得😋,
味道酸甜好开胃,不韧不硬口感适中,
片片厚薄平衡,在我做厨师时也做过的,全是人手卷成再刨
Lobster Risotto $208
龙虾肉鲜甜,意大利饭太淋,不够口感
龙虾汁不够浓郁,经过以前做厨房经验
佢既虾汤系用现货,吾系真系自己煮既
上面配了软芝士 味道略为有改善。
👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐4/10🌟
Seafood spaghetti $198
听讲系店既招牌,但系有啲失望。
因为网上客人影既相面头系有好大格海胆
但我地原全地见唔到食吾到,卖相似尚未完成一样
绝对要改善下..
👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐5/10🌟
Steak Baguette$178
都系店既招牌作,Strak系用Rib-eye ,起初见个名叫Baguette,但个包黎到系Ciabatta,但出奇地软熟😍块牛都有牛味 ,嫩滑香口。叫左5成,牛排🥩略为过熟。特别要赞薯条即炸又香又脆 薯仔味好重
👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐8/10🌟
Prime Rib-eye 12oz $238
肉眼扒味道一般,叫左medium,上到餐枱medium well
由于以前做过厨师,又系吾想俾人觉得麻烦等..
觉得你出得每样野 你对得住自己我都愿意去试
但系几失望既 肉味吾浓,overcook左,又无咩炭香味,另外焗蒜又未够身,只系好过生蒜,算系失望😞
👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐5/10🌟
Crepes $88
Crepes皮面上用焦糖稍稍烧过,有层烧焦脆片,
口感还可以,入面同平时一样都系cream同香蕉饀,份量也挺足料,焦糖味可以再重小小,不过不失。
👩🏻🍳👨🏻🍳Chef推荐6/10🌟