2022-09-05 136 浏览
今晚约咗朋友去诺士佛台食饭饮嘢,好耐冇去过了,今次我哋揾一家之前未去过的试下,呢家喺楼上,叫寝宫。环境同其他酒吧差不多,都有耍乐嘅area,亦有户外位置。环境都舒服自在!除了一般红白酒、啤酒、cocktail,还有很多款自家调制的cocktail,好多都好有特色好特别!我点了白酒House Wine,店员有因应我要求拣选咗一款啱我口味嘅白酒,入口偏淡而不失果香,不错!朋友点咗Gin Tonic!西班牙拼盘摆盘精致,一片片小多士,个样好吸引,好适合做头盘,送酒一流!有烟三文鱼、鳀鱼、鱼子酱、冻螺平时较少食到鳀鱼,腌鳀鱼酸酸地,又几开胃,好有特色!鱼子酱不会太咸,配多士好夹!冻螺好爽口!白酒辣椒蚬肉意粉要赞蚬肉好甜,蚬肉好饱满,微辣,意粉口感很好!香烤纽西兰一级肉眼有头盘同汤,好creamy的蘑菇汤,很浓郁的蘑菇香!头盘有烟三文鱼同ham and melon,蜜瓜好甜!肉眼质素非常好,牛味相当浓郁,好淋,切开里面仍然保留肉汁,不用太多调味都好好食!配菜烤薯也很出色!

朋友点咗Gin Tonic!

西班牙拼盘
有烟三文鱼、鳀鱼、鱼子酱、冻螺
平时较少食到鳀鱼,腌鳀鱼酸酸地,又几开胃,好有特色!
鱼子酱不会太咸,配多士好夹!
冻螺好爽口!

白酒辣椒蚬肉意粉
要赞蚬肉好甜,蚬肉好饱满,微辣,意粉口感很好!

头盘有烟三文鱼同ham and melon,蜜瓜好甜!

2022-08-30