2020-09-29 176 浏览
一入到间餐厅就觉得好有feel,坐近门口位会响霓虹灯映照之下食野,感觉好岩同三五知己一边吹水一边饮野。由于去既时侯已经好晏,所以净系叫主食,但见佢有好多唔同既手工啤,其实都好想试下。荔枝特饮个造型几靓,仲有大大粒荔枝食。饮落都有荔枝味,几特别,饮落几开心,又有𡁻口,但记得要搅匀先饮。不过个人比较偏好淡d既野饮,呢杯对我黎讲微微偏甜。呢个芝士温泉蛋大啡菇十分推荐。芝士下面有温泉蛋,一切开蛋浆爆出,大啡菇本身都好juicy,沾埋蛋浆食就更显多汁。微微烤过既芝士好好味,记得趁热食最好食。睇落简单既大啡菇,但都见到佢既心思。芝士忌廉菠菜苗会令人想叫完又叫。菠菜苗嫩口,芝士忌廉好神奇地一d都唔腻,食落会觉得好滑,简直系一种享受。份量唔多,绝对可以叫多份,不过呢间铺都有其他菜式都好吸引,令人每样都想试下。第一次食慢煮野,见到羊胺膝肉质好软腍,肉汁亦锁响入面,一上菜既时候都忍唔住赞下佢。不过食食下好似隐约有点苦味,不过朋友觉得冇咩野,几好食。佢话有可能系羊骚味,可能我食唔惯羊,下次会拣番牛食。本身想食红酒梨做甜品,好似比较常见d,可惜个时卖哂。于是试左白酒菠萝配雪糕。好庆幸食左呢个甜品,白酒味道好香
荔枝接骨木花特饮
芝士温泉蛋大啡菇
芝士忌廉菠菜苗
48小时羊后膝
慢煮白酒菠萝配雪糕
本身想食红酒梨做甜品,好似比较常见d,可惜个时卖哂。于是试左白酒菠萝配雪糕。好庆幸食左呢个甜品,白酒味道好香,会带少少苦味,但同菠萝既甜味,或者雪糕既甜味好夹,两种味道一齐食既感觉,似食紧高级既甜品,一路食一路心心眼,非常推荐。
呢度既食物,每份都份量较细,可以一次过试好几样野,重点系,咁好食既食物好难相信佢系咁平既价钱,每道菜都觉得物超所值,感觉会响其他地方食过冇咁好食、但又贵一倍既类似菜式,呢度食完好似赚左咁。十分推荐大家黎试下。
庆祝纪念
生日