2003-05-13
酒店价钱,但服务连茶餐厅都不如。<br />人手不足,似乎没有店长,只有二个waitress serve 10 张台,一个阿婶冲茶,一个waitress 卖cake, 有时帮手serve table. 看来佢地系不满工作量高,又冇人管,语气态度十分差。<br />我离远叫waitress,无人应,其中一个见我递手,在柜台处离我十呎叫出来问我要乜,又唔肯行过来,我唯有离番佢十呎叫番出去话我杯coffee 要cream, 佢好似听唔清楚或者唔知cream 系乜,隔空互叫了一轮,佢终于明白,拿了杯milk 给我。<br />Tea Set 包一件cake 1 杯茶,每位$80, 二人set $140 再加一。单件cake 卖$25-$30, 即系杯茶卖$50, 仲贵过文华,虽然环境好,但绝对唔会再去,我会去楼上page one, pacific 或Key West,平多多也好得多。