2023-10-29
去完故宫博物馆,费事行去第二度,就上嚟呢度食。当晚约有六枱客,环境清静,最吸引当然系个夜景!菜牌用iPad ,以为好先进😂,都系人手落单!菜式普通,结果我哋拣咗一人套餐。前菜三小碟,中间的华梅车里茄最好食,酸酸甜甜,真开胃;叉烧够淋,只得两片;醉鸡冇乜酒香味。茶树菇螺头炖汤,够浓但唔鲜甜,只有咸味。最差的是两个朋友𠮶碗都系热辣辣,我𠮶碗系和暖的。堂堂高级酒楼,可以咁求奇?皇后大虎虾,买相好靓,虾壳煎香,虾肉本身冇乜味,靠个甜甜哋嘅汁,同洒啲虾子。侍应冇收走我哋食完虾𠮶套刀叉,原来留返食海参😂虾同海参唔同味,换套刀叉有几难!花菇入味,其实个汁唔错,但海参未够火候,要炆耐啲。全个套餐以芙蓉烩海斑球最似样。芙蓉系上汤、炸瑶柱、蛋白、番茄等,清清哋。唔系新鲜班球,肉质实而无味。食埋上面的炸姜丝,可以僻腥味。鱼汤浸温室菜苗,汤浓够热有鱼味,浸几条白菜仔,有住家𩠌风味😂食埋甜品蛋白杏仁茶,朋友话啱啱够饱当晚得三个侍应,唔知系唔系唔够人,我哋啲碗碟,一系等好耐都冇人收,一系就未食完(朋友仲挟住嚿𩠌)冇问过我哋就收走又大力放低食物,连普通酒楼啲姐姐都好过佢哋!我嘅评分系中下,未至于劣评。希望日后可以改
菜牌用iPad ,以为好先进😂,都系人手落单!
菜式普通,结果我哋拣咗一人套餐。
侍应冇收走我哋食完虾𠮶套刀叉,原来留返食海参😂
虾同海参唔同味,换套刀叉有几难!
花菇入味,其实个汁唔错,但海参未够火候,要炆耐啲。
食埋甜品蛋白杏仁茶,朋友话啱啱够饱
我嘅评分系中下,未至于劣评。希望日后可以改善啦!