2024-12-03
到访铜锣湾皇冠假日酒店西餐厅,享受去个午市套餐,食嘅时候都可以享受到餐厅嘅恬静氛围😌同同事每人叫咗一个3-course set ($268)😚前菜系香辣吞拿鱼他他配埋细滑嘅红菜头蓉同清新嘅苜蓿芽,辣度少少刺激啱啱好,系几开胃嘅前菜👍🏻主食叫左香炸纽西兰多利鱼汉堡外皮酥脆而里面嘅鱼肉嫩滑多汁,入面仲有脆卜卜嘅洋葱、芝士同生菜,唔会觉得好腻!旁边仲有啲炸到金黄酥脆嘅啤酒旋风薯角最后系抹茶提拉米苏呢款抹茶提拉米苏用咗好rich嘅马斯卡邦慕丝、浓郁嘅抹茶糖浆同松软嘅手指饼,甜而不腻,每一啖都好细腻!🍵同事就叫左烧长柄西兰花沙律虽然望落比较green,配搭起嚟食好fresh好rich!佢话呢道沙律选用新鲜嘅长柄西兰花,系不败嘅健康配搭🥗义大利辣香肠通心粉呢款Rigatoni我都偷食咗几啖,食落冇咁腻亦滋味十足!🍝甜品嘅暖苹果海绵布甸同事都话好钟意,酸酸甜甜咁,非常啱嚟紧冬天食嘅甜品🍮味道同摆盘都feel到厨师嘅用心😋
同同事每人叫咗一个3-course set ($268)😚
前菜系香辣吞拿鱼他他