2016-10-05
有朋友介绍话尖少咀间「意粉厨房」环境唔错,今日食晏谂唔到去边,横掂就脚就试一试。开头谂住放饭时间要等位,点知唔使,心谂唔知会唔会中伏,但餐牌D set lunch菜式都合口胃,最后叫左个最稳阵嘅香草三文鱼忌廉汁意粉,因为经验话俾我听,愈简单嘅就愈考工夫,好似公仔面咁,你好难整到唔好食,而如果工夫好,就有本事做到好味到爆。结果?都算喜出望外,首先讲D意粉,软硬适中,感觉唔似整左好耐,而且份量唔少,对于要食饱做野嘅人讲,有可能连下午茶都悭番;个汁就比预期中好食,而且啱晒唔多钟意浓味嘅我;但个主菜三文鱼就真系普通喇,份量都OK,但味道唔能够话特别好。不过,其实个餐嘅汤同餐饮都有酒店嘅水准,个人特别钟意个汤。所以整体讲,都有80分以上,值得下次揾D其他无咁稳阵嘅菜式试下。