2024-10-28 659 浏览
//15 10 24 晴天🌞12:00 铜锣湾 皇冠假日酒店酒店扒房的味蕾狂欢 ☺︎「铜锣湾」皇冠假日酒店内𝑪𝑨𝑹𝑽𝑬𝑹,系一间别致西式扒房,专门选取各国最优质嘅牛肉,透过主厨自家制方式,为食客提供多款自家干式熟成牛扒,相信绝对满足到我哋对味蕾嘅追求啊😋!𖤐ˊ会有加一服务费🔻 𝐖𝐄𝐄𝐊𝐃𝐀𝐘 𝐒𝐄𝐓 𝐋𝐔𝐍𝐂𝐇 𝐌𝐄𝐍𝐔 (𝟑 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𝐒) HKD$268ꕀ𝐀𝐏𝐏𝐄𝐓𝐈𝐙𝐄𝐑: 🔻𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐭𝐮𝐟𝐟𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥由蟹肉、鱿鱼、虾、洋葱、甘笋酿制而成表面铺满芝士 焗至金黄色后 每啖都鲜甜温润 充满海鲜味 美味可口🔻𝐍𝐞𝐰 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐥𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐨𝐰𝐝𝐞𝐫周打蚬汤 浓稠度啱啱好 蚬鲜味突出配料有蚬肉、薯仔、萝卜粒另外亦附送暖暖的小法包 & 麦包 面包会有少少麦香 加埋略带微咸嘅牛油 用嚟配汤相当唔错𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄:🔻𝐀𝐔𝐒 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐌𝟐 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 (𝟐𝟎𝟎𝐠)澳洲和牛牛柳 油脂分布平均 咬落去软嫩多汁 无渣 而且会有阵阵经炭火烤制后嘅焦香再喺黑松露牛油酱汁衬托下 显得份外滋味浓郁另外要赞 大啡菇超级𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 鲜甜同爽滑配牛
15 10 24 晴天🌞
12:00 铜锣湾 皇冠假日酒店

酒店扒房的味蕾狂欢 ☺︎

𖤐ˊ会有加一服务费

𝐀𝐏𝐏𝐄𝐓𝐈𝐙𝐄𝐑:
由蟹肉、鱿鱼、虾、洋葱、甘笋酿制而成
表面铺满芝士 焗至金黄色后
每啖都鲜甜温润 充满海鲜味 美味可口

🔻𝐍𝐞𝐰 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐥𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐨𝐰𝐝𝐞𝐫
周打蚬汤 浓稠度啱啱好 蚬鲜味突出
配料有蚬肉、薯仔、萝卜粒

另外亦附送暖暖的小法包 & 麦包

而伴碟日本迷你蕃薯 啖啖都软绵香甜

𝐀𝐅𝐓𝐄𝐑 𝐌𝐄𝐀𝐋 𝐓𝐑𝐄𝐀𝐓:
🔻𝐏𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚
意式奶冻 有一股浓郁奶香
配上白桃、无花果果肉及蜂蜜
甜甜酸酸嘅味道 食完又𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 又满足

🔻𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐓𝐚𝐫𝐭