2019-06-03 44 浏览
今晚与友人相约到尖沙咀晚饭,佢极力推介呢间由五星级酒店大厨主理既西餐私房菜餐厅,钟意西餐既我地梗系要来试下啦!我地叫左个set dinner 再另外散叫,咁就可以试多d 唔同既野。虽然我地叫左1个set,但竟然上左2人份量既餐包,餐厅果然十分大方。木碟上有香喷喷既法式牛角包,热辣辣既餐包同埋香草脆饼条,配上牛油同果酱后简直不得了!个餐汤系龙虾汤,龙虾鲜味浓郁,未食主菜都已经满足我地为食既味蕾。套餐头盘仲有个香煎红鲷鱼田园沙律,鱼有咬口配上柚子醋沙律十分醒神开胃。友人叫左个自家制美式黄金蟹饼,果然冇介绍错,蟹肉新鲜再配上黄金咸蛋既味道,令人齿颊留香。另一个重头戏主菜西班牙黑毛猪扒(8安士)5成熟,很少吃猪扒可以煮得这么谂滑,同十分有猪味,相信只有黑毛猪同呢度既大厨可以做到!仲有另一个主菜烤烧大啡菇、焗酿北海道带子、虎虾意大利饭,大啡菇一向都是我的最爱,再现上煎得香喷喷的北海道带子同虎虾,呢个现搭十分新鲜,啡菇上既意大利饭亦都KO左我地两个既肚皮。