2022-06-22 169 浏览
近年兴起低碳饮食法,见到有好多明星都系成功例子,我梗系要跟下风!早排知道帝京酒店推出生酮meal box,趁今次staycation 终于可以试到😍✨烤柠檬三文鱼泰芦笋~营养丰富嘅三文鱼,烤得外脆内嫩,食落去仲有少少咇汁,而且唔会太油,同清爽嘅芦笋好夹。✨烤青柠鸡件~鸡脾肉肉质鲜嫩有弹性,食得出只系用上盐、胡椒和青柠汁,简简单单嘅调味,口感清新自然。✨蒜蓉海虾炒小黄瓜甘笋丝意粉~食咗一阵先至发觉,原来意粉系以小黄瓜刨丝整成,口感清爽特别,完美配合新低碳饮食嘅理念。✨焗牛肉千层~千层有别于一般嘅意大利阔面,系由三种芝士加鸡蛋做成,有少少似我哋平时食嘅玉子,但就无糖嘅,入口干身无油份,点下蕃茄蓉整成嘅酱汁,好清新!✨香草杂菜烩牛肋条配糙米饭~糙米饭比白饭健康,少量嘅份量,唔会食得多,配合用蕃茄蓉煮成嘅牛肋条,饱肚又健康。💛生酮巴斯克蛋糕~蛋糕质感香浓绵密,相对平时嘅芝士蛋糕,芝士和奶香更加突出!我哋分咗两次先至食得晒❤️所有食物都系即叫即整,记得要提早预订啊!

✨烤柠檬三文鱼泰芦笋

✨烤青柠鸡件

✨蒜蓉海虾炒小黄瓜甘笋丝意粉

✨焗牛肉千层

✨香草杂菜烩牛肋条配糙米饭

💛生酮巴斯克蛋糕

所有食物都系即叫即整,记得要提早预订啊!