2022-10-16
香港嘉里酒店最近有呢间韩国餐厅进驻 餐厅有室内同室外嘅位置 室外嘅位置都有遮荫 唔会太热 不过今次都系拣咗室内嘅位置🫢半半炸鸡嚟到韩国餐厅冇理由唔叫炸鸡嘅🐥 呢度嘅炸鸡可以拣两款味道 咁我哋就叫咗原味同甜辣酱 原味炸鸡冇味道 好似连基本调味都冇咁😅 甜辣酱就偏甜 唔食得辣嘅朋友都接受到 不过炸鸡真系炸得好好 鸡肉好嫩滑 仲有几多肉汁添🥰韩式泡菜煎饼馅料除咗泡菜之外仲有红椒 青椒 洋葱 泡菜煎饼味道偏酸 唔系太食得惯嘅味道🤔香辣五花腩忌廉扭扭粉呢碟系全餐最有惊喜嘅一碟 香辣五花腩平衡本身会过腻嘅creamy口感 扭扭粉亦都好挂汁😛 不过略嫌有几粒扭扭粉未够熟 有啲太硬🤣我哋仲叫咗酒 味道就正正常常啦 唔特别介绍啦 整体成餐令我最有记忆点嘅就系香辣五花腩忌廉扭扭粉👍🏻 呢个少少fusion嘅组合真系好推介呀
半半炸鸡
韩式泡菜煎饼