2024-06-27
英皇骏景酒店🏨入面呢间高级中菜馆「骏景轩」食物质素好高👍,有大厅又有包厢环境舒适☺️,而且服务好职员好友善,十分之啱钟意食🇨🇳中菜嘅朋友仔!瓦罉焗胡椒虾 🦐 呢个菜式真系劲香口好惹味,🤩原只大虾新鲜爽口又弹牙,加埋味道浓郁🤤嘅原粒胡椒,放入瓦罉一齐🔥焗熟真系一绝!拔丝咕噜肉 🍖 虽然做法简单但系就好能够😎体验到厨师嘅手艺,呢度嘅拔丝🥢咕噜肉绝对唔会令你失望,🐖肉嘅外皮做得十分酥脆,内里肉汁丰富肥美😋,拔丝糖酱甜而不腻,加埋新鲜嘅菠萝🍍,真系好食到停唔到口!砂窝蒜子生焗鱼头 🐟 香气十足鱼头好大块,砂窝🧄蒜子味道浓郁令人食指大动,加上🔥火喉控制得好好,鱼头嘅肉好鲜嫩,🤤鱼云幼滑肥美!酱油安格斯🥩牛肉石窝炒饭 🍚 几有惊喜,上面铺满木鱼🐟干碎,牛肉粒粒分明又鲜嫩😋,仲加咗少少牛脂粒香气四溢😍,酱油味道调得刚刚好👍,食到尾仲会喺窝边有啲饭焦添🤩!最后餐厅仲🎁送咗腐竹莲子糖水畀我哋,🥣滑嫩嘅腐竹配合埋煮到软糯嘅莲子,🥰入口唔会太甜,真系一个完美嘅结尾👍!
拔丝咕噜肉 🍖 虽然做法简单但系就好能够😎体验到 厨师嘅手艺,呢度嘅拔丝🥢咕噜肉绝对唔会令你失望,🐖肉嘅外皮做得十分酥脆,内里肉汁丰富肥美😋,拔丝糖酱甜而不腻,加埋新鲜嘅菠萝🍍,真系好食到停唔到口!
最后餐厅仲🎁送咗腐竹莲子 糖水畀我哋,🥣滑嫩嘅腐竹配合埋煮到软糯嘅莲子,🥰入口唔会太甜,真系一个完美嘅结尾👍!