2015-04-27 1761 浏览
点心系我既至爱之一,相比起传统点心我比较中意食创新既点心。今次系朋友推介之下黎到旺角老点,听佢讲老点有2间一间系旺角一间系元朗。当然要试左近近地个间先啦。叫左个鲜上肉响钤肠,心谂应该都系炸两既朋友,点知食落,一D都唔似最入面系虾肉,中层就系香脆既响钤,最外层就系肠粉,口感好特别,成个感觉都好鲜。之后点左个既吾系老点小汉堡,一碟2个细细个好cute,个包好新鲜,汉堡系用虾做的,而且配埋芥末酱,好惹味。第二个点心,红鱼子海皇饺,非一般既虾饺,除左虾,仲有红鱼子,食起来鱼子在口水卜卜响好特别,两者夹起来鲜味倍增。之后,来了声音白花壤鱼肚, XO酱蒸凤爪味道不算突出。和一般酒楼咁上下。最后,点了个向西嫩鸡竹筒饭,竹筒饭香味十足,鸡真系好嫩口,饭就加入了红米有咬口,需要加点酱油会好味。最后,估唔到有甜点,我点了个可爱四色小甜点,4种口味石榴,吕宋芒布甸,咖啡,焦糖布甸。石榴酸中带甜,好香好特别。吕宋芒布甸,芒果鲜甜。咖啡好香浓咖啡味。焦糖布甸好赞,好味。整体来计,真系几好味!而且服务都几好。
点心系我既至爱之一,相比起传统点心我比较中意食创新既点心。

当然要试左近近地个间先啦。

之后,来了声音白花壤鱼肚, XO酱蒸凤爪
味道不算突出。和一般酒楼咁上下。

整体来计,真系几好味!而且服务都几好。
可爱四色小甜点
向西嫩鸡竹筒饭