2017-12-18 813 浏览
Mega呢层中菜最有趣嘅地方就系除咗稻香,其他几间我都UP唔出个名,所以食中菜就系咁,如果无一间食开嘅,又或者无几款出名嘅小菜坐阵,好难留住人流。今晚我地都系抱住求其揾一间食嘅心态入座,但整体质素都唔错㖞。最吸引系呢个上汤龙虾芝士伊面!佢虽然无其他酒楼咁用芝士盖面,但系每一啖都有好浓嘅芝士同牛油味,而且主调都系上汤,所以食落去都唔会好油腻。龙虾又爽又弹牙,真系好食!云吞鸡略嫌有点油得制,不过鸡味好浓,而且份量好多,每人分到两碗有多,仲有半边鸡食。金银蛋白菜仔就点都好食架喇,份量都唔算少。但个姜葱鸡就唔得喇!我一心谂住会系爆得好香口嘅姜葱鸡煲,但鸡件完全唔上色,而且姜葱味入唔到旧鸡度,味道好单调。呢道口水鸡就唔正宗喇,用上大量豆豉,味道虽然好,辣油泡过啲鸡,但你就唔可以话佢系口水鸡啰。套餐送嘅桂花糕就为成个晚餐作完美嘅句点,桂花清香可去油腻。

套餐送嘅桂花糕就为成个晚餐作完美嘅句点,桂花清香可去油腻。
2017-12-10