2020-10-25
搬咗嚟荃湾一年有多,第一次黎金海滨食野,入到去见到贴满哂好多唔同既菜式名,感觉唔似普通茶餐厅,煲仔菜、经典中菜、净系叫鸡类都好多选择,见餐牌写住「总厨」招牌菜,大厨应该唔简单😏坐低第一时间最吸引我系$18一只红烧bb乳鸽😍,原来而家做紧优惠,未谂掂食咩就先叫一只先,再慢慢谂下今晚食乜𩠌。🔸乳鸽🔸乳鸽皮都几脆,肉够嫩,而且本身已经好够味入味,加少少准盐就再野味啲。🔸茄子牛仔骨🔸煲仔上特别够镬气,牛仔骨肉好冧,唔会硬柴柴,份量十足。🔸姜葱鱼腩煲🔸鱼腩吸收哂姜葱既味道,而且啖啖肉,鱼腩充满鱼油脂好正。🔸黄金虎虾球🔸哗!~呢个不得了,一上枱见到成座山咁,虎虾劲大只,山低仲有日本南瓜,炸完再加黄金咸蛋黄炒,虽然好邪恶😈但越食越滋味🤤。🔸金海滨小炒王🔸男人之选!送酒一流!够镬气,好快就清咗碟。👍🏻总括而言,性价比高,价钱合理,份量十足,味道有水准!估唔到海滨区有间咁OK既食店,下次想黎试下越式粉面同小食,见评价都唔错~
🔸乳鸽🔸
🔸茄子牛仔骨🔸
煲仔上特别够镬气,牛仔骨肉好冧,唔会硬柴柴,份量十足。
🔸姜葱鱼腩煲🔸
鱼腩吸收哂姜葱既味道,而且啖啖肉,鱼腩充满鱼油脂好正。
🔸黄金虎虾球🔸
🔸金海滨小炒王🔸
男人之选!送酒一流!够镬气,好快就清咗碟。👍🏻