2021-08-19
今晚去食酒楼小菜😋😋地铁站天后A1出口隔离有间食高质小菜嘅酒楼!疫情下感觉真系要促进香港消费所以要去酒楼叹下⋯首先 原来酒楼小菜价 系我意想唔到咁抵食 甚至免茶价!$70-$80+有份小菜 真心仲抵过大排档😆听经理讲 哩份「冰镇咕噜肉」系最近新出😊我觉得好多时,真系要试先知几好食。果真!冇令我失望,咬落去每一啖都系卜卜脆 下面铺满冰粒同大块嘅唐生菜 帮助keep住咕噜肉嘅口感,则边用新鲜黄桃、菠萝粒、椒类去伴碟!当夹起咕噜肉摆入口𠮶刻,想像到脆到炸开嘅full画面😋😋👍原来冰镇嘅口感比热食嚟得更fresh!哩碟菜 我哋几乎系争住嚟夹嚟食㗎😂👍👍我俾100分!🍆如果去酒楼嗌𩠌食饭的话哩道菜系必嗌㗎!我嗌咗两碗白饭去佢 哈哈!仲嗌咗个鸡煲嚟share添!啖啖肉口感👍最尾甜品时间😀我哋嗌咗碟糕点入口𠮶刻结合咗芝麻同绿豆嘅味道,入口Q爽!另外想赞d经理佢哋服务超关怀,成日都注意到我哋嘅需要,见只碟太多骨 我都冇出声佢哋即刻自动嚟帮手换。又成日嚟帮手check上齐未,帮手追⋯哩d佢哋训练到自动波去做,服务态度真系好好👍
地铁站天后A1出口隔离有间食高质小菜嘅酒楼!
疫情下感觉真系要促进香港消费
所以要去酒楼叹下⋯
首先 原来酒楼小菜价 系我意想唔到咁抵食 甚至免茶价!
$70-$80+有份小菜 真心仲抵过大排档😆
听经理讲 哩份「冰镇咕噜肉」系最近新出😊
我觉得好多时,真系要试先知几好食。
果真!冇令我失望,咬落去每一啖都系卜卜脆
🍆如果去酒楼嗌𩠌食饭的话
哩道菜系必嗌㗎!我嗌咗两碗白饭去佢 哈哈!
仲嗌咗个鸡煲嚟share添!啖啖肉口感👍
最尾甜品时间😀我哋嗌咗碟糕点
入口𠮶刻结合咗芝麻同绿豆嘅味道,入口Q爽!