2024-10-17
食一间韩国烧烤,好似去咗韩国咁。先讲佢抵食到烂嘅pork belly猪五花腩任食套餐,只需$99/位,一碟碟猪五花腩任叫唔嬲。加多$38/枱,生菜都任叫。加埋佢本身包埋嘅前菜,其实真系可以其他嘢咩都唔叫😂。猪五花腩 (任食$99/位) - 在场韩国职员会教你点烧到”金黄”。五花腩肥而不腻,衬麻油加盐已经非常香口。就算真系肥,亦可以衬生菜(+$38任食)加辣酱,再唔系衬水冷面,甚至摆落口即刻灌啤酒,同样地系上天堂嘅感觉。当然,我哋会试吓其他嘢。水冷面($118) - 原本谂住用嚟做淀粉质,冷却一下烧烤嘅肉,点知职员叫我哋连同烧烤肉一齐食,话呢个系当地食法。结果果然有奇效,一冻一热摆入口,另类享受。CASS啤酒 ($38) - 韩国本土嘅啤酒,味道比香港嘅啤酒略为浓一啲,解腻效果唔错。要注意唔好摆喺个炉隔离,会好快暖晒。乐天初饮初乐蜜桃味烧酎 ($68) - 闻落去嘅桃味好丰富,饮落去酒精感比啤酒重,但甜度充足,适合女士。咁样叫法真系十足酒池肉林😂。Pork Belly同其他优惠当然抵食,但其实呢度最好嘅地方系接近韩国嘅环境同服务,服务员都系以英文沟通,佢哋示范点烧同解释𠮶阵,我真系觉得自
当然,我哋会试吓其他嘢。
咁样叫法真系十足酒池肉林😂。Pork Belly同其他优惠当然抵食,但其实呢度最好嘅地方系接近韩国嘅环境同服务,服务员都系以英文沟通,佢哋示范点烧同解释𠮶阵,我真系觉得自己去咗韩国。