2022-12-07 899 浏览
哈日族已经飞完一转日本返黎,有手信比我,相约呢度开餐兼交收点解去呢间?  睇下店内装饰咁似当地嘅居酒屋就知道佢哈日程度已经去到顶级墙上挂上新菜式,配合居酒屋主题是谁发明了一夜干?!  令人食过一次就挂住。睇下呢度嘅北海道花鱼一夜干 ($88),烧得颜色多诱人有萝卜茸醋汁点食,或者少少鲜柠汁提鲜。鱼肉无咩细骨,入口带少少咸香味道,系"偷饭贼"呀。鱼皮带少少脆位,点可以错过。呢杯鲜柠檬烧酎梳打 ($48),外型未饮先嬴,成廿片柠檬雪冻直放系杯内,饮落有香醇威士忌味,又有梳打水嘅爽口感,微醺感觉好好FEEL。呢客和风蕃茄沙律 ($48),份量与价钱唔系几成正比 (哈哈哈)。虽然材料简单又唔驶煮,但欣赏佢摆盘心思,将蕃茄舖成花型,底部有爽口沙律菜,再淋上醋汁,清新开胃。趁天气仲系清凉,又系食锅物嘅好时机,多款锅物中,今晚食澳牛.................M7澳洲和牛寿喜烧 ($238)配野菜豆腐锅,内里有鲜冬菇,豆腐,金菇,旺菜及冬粉条选取部位系牛肩胛,肉质特别结实、细嫩,带点脂肪位,肉味都几出,系做锅物上佳之选。寿喜烧锅追加食品之...................南国元气鸡 ($9
哈日族已经飞完一转日本返黎,有手信比我,相约呢度开餐兼交收

墙上挂上新菜式,配合居酒屋主题

配野菜豆腐锅,内里有鲜冬菇,豆腐,金菇,旺菜及冬粉条

寿喜烧锅追加食品之...................南国元气鸡 ($98)

啖啖肉,与寿喜烧汁都夹,肉质弹牙,一啖一件岩岩好。

每次有客入来就击鼓,几有气氛,就当自己飞咗去日本食个晚餐就返香港。