2019-05-03 1391 浏览
今日去左上环苏杭街食Lunch, 经过呢度就试下系咪D人讲到甘神。利申:小编一向喜欢曲奇皮多D既。好啦,同事话买少少返去食我都可以试一啖既。哈哈。我地叫左3个原味,两个鲜奶tart, D酥皮真系睇得出有好多层,据说话有368层既,呢D就唔SURE啦,都冇数过。我地买既时候其实都已经冻冻地,返到OFFICE当然系完全冻啦,小编同事一马当先试个鲜奶TART,佢冇用微波炉返DING,但反而D酥皮好脆,同事非常欣赏,轮到我试我既原味蛋挞,小编一向最怕食冻TEKTEK既蛋挞当然要叮20秒至食啦,咬落去仍然食到酥皮既松脆,同埋小编最欣赏系D蛋浆唔会好实又唔会水涝涝甘,有蛋味,呢个呢其实好多饼家都做唔到,呢种新鲜蛋浆味我系非常赞赏既,我同事都有食我呢个返左热既TART,佢就话如果返叮左D酥皮冇甘脆,我再试下同事冇返叮既酥皮TART,果然如此。所以如果大家是鲜奶TART其实可以不用返叮始终鲜奶冻食都无妨,但如果食原味蛋挞小编仍然建议各位都系返叮先食会好味D,纯粹小编个人口味。
原味酥皮TART
2019-05-02