2019-03-25 61 浏览
星期六行尖沙咀行到攰攰地,就想揾地方抖下再食下好西-亚士里道有好多餐厅,但呢间餐厅之前见到网上有人推介记得见过酥皮汤相,所以就被个汤吸引住今日一于黎试一试😛😛餐厅坐得好舒服下午茶时间去都仲有午市Menu最后 友人选择左铁板蒜片一口和牛粒 $88原来都几大份😛😛一上枱,「咋咋」声!热辣辣和牛粒真系好香牛味,再加上蒜片,完全帮呢个铁版再加分👍🏻👍🏻-再来重点就系我最爱既酥皮汤因为唔系好多间酥厅都有酥皮汤所以我一见到龙虾汤可以加酥皮即就紧系即加!!!❤️酥皮汤个皮比想像中冇咁厚,但都系外脆内软既,如果可以厚少少就更加岩我口味🥰🥰龙虾汤好香浓,好够味!蟹肉好多,忌廉汁都好香又稠身意粉都偏弹牙,唔会过腍 唔错~-大啡菇薄饼虽然系素食,但绝对唔会因为系素食而觉得味道单调首先系要赞个批底,厚薄适中,唔会太薄又唔会过分脆,我好怕食一咬落去就脆到碎开哂既pizza大啡菇切开后都好juicy,pizza加芝士呢个组合边有得输🥰😍👅今次来食,pizza同一口牛到而加都令我觉得翻寻味呀!如果晚上唔知同朋友去边gathering呢间餐厅既味道系绝对有保证~环境都好舒适
星期六行尖沙咀行到攰攰地,就想揾地方抖下再食下好西
亚士里道有好多餐厅,但呢间餐厅之前见到网上有人推介
记得见过酥皮汤相,所以就被个汤吸引住
今日一于黎试一试😛😛

餐厅坐得好舒服
下午茶时间去都仲有午市Menu

最后 友人选择左铁板蒜片一口和牛粒 $88
原来都几大份😛😛
一上枱,「咋咋」声!热辣辣

再来重点就系我最爱既酥皮汤
因为唔系好多间酥厅都有酥皮汤
所以我一见到龙虾汤可以加酥皮即就紧系即加!!!❤️
龙虾汤好香浓,好够味!

铁板蒜片一口和牛粒

蟹肉好多,忌廉汁都好香又稠身
意粉都偏弹牙,唔会过腍
唔错~
蟹肉意大利面伴松叶蟹肤忌廉汁

大啡菇薄饼虽然系素食,但绝对唔会因为系素食而觉得味道单调
黑松露大啡菇蕃茄薄饼

今次来食,pizza同一口牛到而加都令我觉得翻寻味呀!
如果晚上唔知同朋友去边gathering
呢间餐厅既味道系绝对有保证~环境都好舒适