2022-09-19 68 浏览
打边炉最紧要系个炉,车仔面最紧要梗系令菜材变惹味个汁底啦!呢间小店由30年经验嘅老师傅传授嘅卤水汁同埋辣汁嘅车仔面店,讲到咁劲,一定要试下佢啦!🥡萝卜猪颈肉大肠生菜粉丝普通车仔面来来去去都去蛋面,米粉,河粉,而佢呢度有粉丝食㖞,面底就试下佢。煮得岩岩好,入口唔会太冧,仲好有咬口。萝卜又清甜而且炆到好入味,入口即溶,吸收晒汤底嘅味道!猪颈肉同大肠就系佢最出名嘅卤水去煮,卤水猪颈肉好入味之余又脆口,大肠又好腍,唔会有猪嘅异味之余,仲会清埋肠入边嘅脂肪添,绝对系车仔面中最细心嘅举动。另外卤水牛筋真系佢地嘅卤水食物之中一定要试嘅。首先系好腍好滑,仲非常之"胶",痴住我个咀。而且旧旧都系一口大细,带少少肉,筋肉分明,令到牛味更重,更好味。🥡重点重点重点,佢个辣汁好惹味,够辣,唔系讲笑,食辣嘅就要试!点解点解点解?因为佢嘅辣系好香,而且唔会好似普通嘅辣完就算,有后劲架。所以配番一个玻璃樽装嘅可乐就fit 哂!gur 哂啦🤣

🥡萝卜猪颈肉大肠生菜粉丝