2023-09-01 432 浏览
一直都好想试试渌鼎记,今次终于第一次黎食,成场都好爆,一定要book位。今次系食小宝套餐,食完主菜之后打边炉。喺干锅海鲜杂锦,同酸菜鱼之间挣扎,谂左好耐,都系决定食酸菜鱼。上主菜前会有4个小食,正常发挥。想讲酸菜鱼真系非常之出色,系出色过出去好多专食酸菜鱼嘅地方。同行朋友都食到停唔到口,劲夸张,真系好好好好食。餐入面嘅刺身质素都唔错,但啲打边炉嘅海鲜就一般水平。之后就开始打边炉,出面好多蔬菜、水饺类、丸类,都几好食。值得一提系有鸭血、向铃,大加分。肉类方面,安斯格极佳精修肥牛、美国安格斯牛板翼、牛小排、丹麦网猪、伊比利亚黑毛猪都叫过,特别钟意牛板翼同黑毛猪。而饮品都系任饮,好多选择,想无糖就主要都系饮冷泡茶。至于打边炉部份,我地加钱拣左两个汤底,分别系大红袍麻辣锅同花胶美人锅。喺前面几个环节咁精彩之下,期待度自然好高,点知!两个汤底嘅水准就比较失色,尤其系麻辣锅,死咸,完全无香味!!至于花胶美人锅都系冇乜特别,同出面平凡嘅鸡汤差唔多。渌鼎记其他环节都做得咁好,系汤底唔好,真系好可惜呀!!!不过佢最好系不限时,任坐,可以慢慢食,慢慢倾偈,呢方面都加返唔少分!

今次系食小宝套餐,食完主菜之后打边炉。

上主菜前会有4个小食,正常发挥。

同行朋友都食到停唔到口,劲夸张,真系好好好好食。

餐入面嘅刺身质素都唔错,但啲打边炉嘅海鲜就一般水平。

而饮品都系任饮,好多选择,想无糖就主要都系饮冷泡茶。

喺前面几个环节咁精彩之下,期待度自然好高,点知!

至于花胶美人锅都系冇乜特别,同出面平凡嘅鸡汤差唔多。
渌鼎记其他环节都做得咁好,系汤底唔好,真系好可惜呀!!!