2019-02-01 218 浏览
香港地,食店多过天上繁星。如果冇返一两味撚手野,文雅 D叫 signature ,真系好难留住客人的心,好难保证回头率架!呢间的signature酸菜鱼,坚得!真系人见人爱呀!人见人爱酸菜鱼$198酸菜,甜酸辣咸味都有,味道有层次得来又唔会过火,真系好香好开胃架。鱼片又真系可以做到薄切得来弹牙,烟韧之余又嫰滑,而且完全无碎骨,令人食得好安心。除左酸菜同鱼片,佢仲加入左窝荀,浸到入晒味,好好味。仲有个酸菜汁都想赞吓,好浓味唔油腻,捞饭一流,五星无悬念。夫妻肺片 $68通常夫妻肺片都系切到碎碎的,第一次食到咁大片上的牛肚和牛什。够重手够足料,而且系靓料。视觉上比较靓,CP 高。可惜切大片亦有个唔好处,就系较难咬,感觉上川辣汁亦无咁入味。个人还是比较喜欢切到碎碎的夫妻肺片。大盆花菜 $78椰菜花炒五花肉,系我最爱的经典川菜之一。今次试唔辣,仍旧好香口、好美味。走了辣,更加能够食到椰菜花的香,与五花腩片的美,几正的。装修不错,几好坐的,新开张人唔算多。味道好又舒服,加上价钱公道,会再来。

呢间的signature酸菜鱼,坚得!真系人见人爱呀!

人见人爱酸菜鱼$198
人见人爱酸菜鱼

除左酸菜同鱼片,佢仲加入左窝荀,浸到入晒味,好好味。
人见人爱酸菜鱼

仲有个酸菜汁都想赞吓,好浓味唔油腻,捞饭一流,五星无悬念。

夫妻肺片 $68
夫妻肺片