2024-10-31 416 浏览
位于旺角的麻辣香锅,以其正宗嘅麻辣风味料理闻名。这次我同友人嚟到呢间餐厅食晚饭,整体相当令人满意。👍首先,我哋点咗香辣海鲜锅🦀🦐。呢道菜嘅汤底深红色,浓郁嘅香料味扑鼻而来,真系食指大动。海鲜选材新鲜,有虾,鲍鱼,沙白,鱿鱼须,海味浓郁,入口滑嫩。香锅嘅辣味刺激咗味蕾,但又唔会过于辛辣,刚刚好令到人感觉舒适,每一口都系一种享受。😋接住嚟系金汤酸菜鱼,份量十足,除了很多的鱼肉外,还有不同配菜、薯粉,非常饱肚。呢道菜将酸、辣融合得恰到好处。鱼片无骨,肉质鲜嫩,汤底酸爽开胃同时不会很啃。呢份酸菜鱼加上了莴荀嘅爽脆感,与鱼肉嘅嫩滑形成咗完美对比。每一口都令到人觉得清新而又满足。😊整体嚟讲,麻辣香锅嘅每道菜都令人惊喜,无论系香辣海鲜锅定系酸菜鱼,都展示咗四川料理嘅精髓。环境舒适,服务亲切,系一次非常愉快嘅用餐体验。推荐俾所有喜爱麻辣风味嘅朋友。👍
1975 浏览
2098 浏览