2022-06-01
行过元朗,见到门口写住山西刀削面就入咗嚟。本身谂住叫面点知打开餐牌见到有好多川菜选择,烤鱼、火锅、酸菜鱼乜都有。我哋最后决定叫一碗刀削面同一份酸菜鱼。手撕鸡刀削面(小辣🌶)冻饮+$2刀削面超粗,好大条!食落好有口感,好烟韧,但份量太少。汤底系牛腩汤底,几好饮。辣椒酱好香,吾算辣。整体来讲$50一碗面有点贵,因为份量好少,无论系刀削面定手撕鸡,份量都太小。酸菜鱼(小)$298一上菜见到成大盘好惊喜,估唔到细份都咁大兜,捞一捞成兜鱼,鱼嘅份量比一般餐厅的份量多好多!最难得嘅系鱼块够新鲜,大块,入口嫩滑,冇腥味!我哋点左小辣多酸,辣度似微辣。如果钟意食辣嘅朋友,要点中辣/大辣。由于鱼嘅份量好多,第一次白饭都吾洗叫就饱左!总括而言,刀削面CP值低,酸菜鱼质素好,不过上菜要等15分钟以上。另外,见到周围枱好多人都点咗烤鱼,下次会过嚟试埋烤鱼。*ps*今次我哋系7:00pm walk in,好彩地等咗几分钟就入得,俾咗张六人枱我哋两个坐。7:30pm打后好多人等位,建议大家去之前可以先book位!*不设加一服务费*
我哋最后决定叫一碗刀削面同一份酸菜鱼。
手撕鸡刀削面(小辣🌶)冻饮+$2
酸菜鱼(小)$298
总括而言,刀削面CP值低,酸菜鱼质素好
*不设加一服务费*