2018-12-08 1075 浏览
系大陆同香港都未食过酸菜鱼,因为见到好多网媒介绍呢间系香港开咗无耐既酸菜鱼就好想去食,啱啱一开既时候怕太多人,所以等到最近约朋友食饭终于决定一齐去试试佢。个座位空间好寛阔,同隔离位既距离唔会太近,私隐度几高,而枱面都好大,装修既话就系墙上有好多佢地自己既插画,感觉几舒服。Menu~啲菜式名都几搞鬼~两个人食就食唔到太多嘢,所以我地就拣咗𠮶嚟呢度一定要食既酸菜鱼同埋一个小食就够。好快就嚟咗呢个小食 酥炸无脸男($88),除咗出面有一啲小辣味既粉,个肉本身都有啲花椒味,食落去会食到小小一粒粒花椒,口感几得意。而个肉就肥瘦适中,都有啲油份系入面,皮既话虽然好干身,但食落去又几juicy。个粉既话都配搭得好好,又够香又够辣。食完呢个无耐酸菜鱼就到,个份量真系有啲吓亲呀,因为我地只系叫咗小份($328),但估唔到都有咁大碟,直头系大过我地两个人块脸!配菜我地再有叫咗土豆片($28)同寛粉($28),啲料都几多,而土豆就切到好细块,酸菜非常之多,由于酸菜好吸到个味,所以都好好食。鱼既话都好滑,基本上份份都好大条,又吸到汤既味,酸酸辣辣咁几得意。我地每人再叫咗本嘢饮,呢度都有啲特饮俾人选择。蓝蝶花白

Menu~啲菜式名都几搞鬼~

酥炸无脸男

我地每人再叫咗本嘢饮,呢度都有啲特饮俾人选择。
蓝蝶花白桃($28)

紫贝天葵百香果($28)
酥炸无脸男
  • 酸菜鱼