2023-05-25 400 浏览
喺新蒲岗呢头返工,中午通常都系去Mikiki揾吓有咩食。呢间十三姨酸菜鱼喺Lunch time好旺场,成日都唔系好等到位,早两日终于咁啱见到有位直入💪🏻!难得咁顺利有位坐,我哋嗌咗个$368招牌四人套餐🌟🌟。不过嗌餐𠮶阵发现用手机落单,会有啲嘢揾唔到,冇得比我加豆浆🫠;后来问返店员先知原来今日冇豆浆,所以佢个App冇Show出嚟。最后都系揾店员落单先最清晰!嘢食都等咗唔算太耐就有,呢个餐我哋拣咗招牌十三姨酸菜鱼 (少辣)。我唔系好食得辣就觉得愈食愈辣,怕辣建议唔好比佢浸太耐,一上菜快啲捞起食鱼就唔怕辣喇👌🏻!啲鱼嘅份量都几多吓,同埋质感都几新鲜又无骨,系几好味🤟🏻!不过美中不足,居然冇水晶粉面底🥺🥺,好似之前过嚟食都有,唔知点解今转嚟系冇咗,不过鱼嘅份量又好似多咗嘅。呢个Set装小菜可以拣2款 (拣咗四季豆同鸡),而小食就拣3款 (皮蛋、手拍青瓜、秘制鸡翼)。四季豆都OK,见佢有辣椒但其实系唔辣,而个鸡就好似油浸咁,麻麻地,唔特别建议嗌🤫。 小食嚟讲,个鸡翼新鲜炸出嚟系几好味,识拣记得拣鸡翼!小食青瓜同皮蛋都系啲正路嘢,冇乜特别!食食吓发现呢个Set餐原来份量好多,食到好饱,最后都有啲

难得咁顺利有位坐,我哋嗌咗个$368招牌四人套餐🌟🌟。

食食吓发现呢个Set餐原来份量好多,食到好饱,最后都有啲嘢食食唔晒。