2019-10-31 265 浏览
耐唔耐就会上 某个app睇下有冇啲美食优惠 , 最近呢个app推出优惠, 用优惠价买咗杯 春阳茶事 的翡翠柠檬爱玉。今日顺路经过铜锣湾, 特登行过去近世贸 𠮶边, 品尝一下呢杯台式饮品。 地点都好算好容易揾到, 就喺以前好出名卖鱼蛋𠮶个舖位, 鱼蛋档终于顶唔顺贵租。换来呢间台式饮品同埋鸡翼专门店。店员好有礼貌,就算我系用app买优惠产品, 佢哋我哋都系非常客气, 我拣咗小冰正常糖的 翡翠柠檬爱玉。等咗一阵间就可以攞饮品啦, 我急不及待即刻试一啖, 充满浓浓嘅柠檬果汁味🍋🍋 而且有不少果肉。 爱玉嘅份量都非常之多, 酸酸甜甜烟靭靭。不过唯独是需要改善嘅地方, 就系有少少苦涩味, 大概系柠檬皮 处理得不够好。整体嚟讲都觉得唔错嘅。

整体嚟讲都觉得唔错嘅。

2019-10-26
下午茶