2023-02-22
见今日星期三🗓️,点都要慰劳下自己见好耐冇去过九龙城食嘢 今日突然想去下虽则九龙城泰国嘢比较多 但系呢间炒小菜嘅餐厅吸引咗我😍😍见到咁多小菜,一时三刻谂唔到叫咩好😂好在我朋友提醒我叫啲平时屋企少食到嘅嘢咁我梗系叫个酸菜鱼啦🤩🤩佢酸菜鱼嚟到嘅时候,香味十足 鱼肉滑身得来又唔老 而且非常入味👍🏼加上可以有好多配菜随便配搭咁我就加咗一份海带丝 一份娃娃菜同一份金菇呢啲蔬菜都吸晒黄金汤嘅味道 简直系视觉味觉嘅双重享受😋😋另外要讲佢份量十分之大 足足有我一个手臂咁长 如果正常食量四个人食都可能够食😍以第二样佢一定要试嘅就系辣炒莴笋佢火候控制得非常之好 炒出嚟嘅莴笋翠绿之余非常爽口 而且清爽得来带有小小嘅辣味 非常适合做开胃菜😋呢碟干锅肥肠劲有镬气🥘虽然系肥肠 但系佢整到𠮶啲肥肠好干身 将佢本身啲油迫晒出嚟 令到肥肠嘅口感该爽脆嘅部份爽脆厚肉嘅部份充满油香 如果呢个时候有碗白饭俾我就好啦🍚虽然我今日净系叫咗小菜 但系其实佢都有火锅水煮鱼等等嘅嘢食可以叫 种类非常之多而且员工嘅服务态度都非常友善!☺️🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘地理 8/10环境 7.5/10味道 7/10服务 8.5/10🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
见好耐冇去过九龙城食嘢 今日突然想去下
虽则九龙城泰国嘢比较多 但系呢间炒小菜嘅餐厅吸引咗我😍😍
见到咁多小菜,一时三刻谂唔到叫咩好😂
好在我朋友提醒我叫啲平时屋企少食到嘅嘢
咁我梗系叫个酸菜鱼啦🤩🤩
佢酸菜鱼嚟到嘅时候,香味十足
鱼肉滑身得来又唔老 而且非常入味👍🏼
加上可以有好多配菜随便配搭