2019-01-14 840 浏览
今日晏咗食午餐谂住求其去食碗粉面,喺黄大仙附近谂起食车仔面,咪行上去凤凰新村呢间老店啰。其实呢间老店已经帮衬过无数次,最近唔洗点排队,可能附近有间车仔面老店重开。无论如何,我还是觉得你最好。乜都唔洗讲,重点推介佢个酸斋先,非常入味,酸甜适中。斋本身无油“益”味,呢个最紧要,软硬适中,食落有咬口,加上酱料又够味。上佳之品!必试!个人习惯,我要求分碟上,咁酸甜汁就唔会影响我碗粉嘅食味今日拣咗萝卜、鸡翼及猪肠,萝卜唔太够“淋”,可能唔够火喉。鸡翼非常大只,啖啖肉,不过不失。猪肠很出色,我特别喜欢佢用呢款小肠,洗得干净,完全没有臭味。赞!通常食车仔面最夹系配番支玻璃樽可乐,呢度四𩠌面加支大可乐,只系四十一蚊,物超所值,可以一试。

个人习惯,我要求分碟上,咁酸甜汁就唔会影响我碗粉嘅食味

2019-01-13
  • 酸斋