2009-09-17 9 浏览
放假入左长洲hea,天气热,周围行下都已经成个人湿哂……之前入过几次都唔知系边,间野个大名都叫听过下,于是今次就一于决心拜访下。叫左最出名既火焰正山加杯酸May May柑桔特饮,野饮就好快到,个雪山都搞左有10mins先有得食,上台前位姐姐就拉哂窗帘,搞到个场黑monk monk,然后就著住火咁拎过黎,呢下几过瘾。好啦,唔讲废话。首先,雪山杯野真系无咩特别,玩火个下我仲觉得求其左,火好快就熄,杯入面既雪糕叫做好野,好野唔系指味道,而系我唔能分出佢系自家制雪糕定买番黎既食材,不过讲到尾系无特别。杯特饮就出色,重点系我地以为佢系一杯好酸既柑桔梳打水,但佢只系有少少酸姐,arm arm 好,又酸神,饮得过。如果论甜品,作为招牌菜,我觉得系失望左。同埋,我觉得几贵,杯野饮合理,雪山唔合理,希望系因为咁arm 失手。
放假入左长洲hea,天气热,周围行下都已经成个人湿哂……

2009-09-17
  • 酸May May柑桔特饮