2019-06-19
喺湾仔食晏真系唔系一件容易嘅事,但系事实上湾仔其实有几多好嘢食,所以系湾仔晏昼揾食真系一件又烦恼又矛盾嘅事今日Fatbrown 就想介绍呢间北京老家,话说老细吹鸡食饭,梗系要揾间比较是正嘅餐厅开饭啦呢间北京老家话晒都系商场里面,座位宽敞,坐落几舒服,倾多两句计又唔会俾人赶走,啱晒见客同老细食饭<小笼包八只$96> (好味:4.5/5) 由于大家都好钟意食小笼包首先叫返八只小笼包黎做前菜先小笼包皮薄咸靓,咬落去啲肉汁喷晒出嚟,要小心啲食猪肉半肥瘦滑lulu 超好食,加埋啲肉汁食非常之湿润,每人拍四粒轻松啦<干扁四季豆$96> (好味:4/5)每次食上海野都要叫干扁四季豆用,送饭一流四季豆爆得好香,跟埋小小嘅肉碎,调味有适中,可以送两碗饭<糖醋鱼块$96> (好味:4.5/5)糖醋鱼一啲冰鲜味都冇,肉质弹牙,份量仲要有好多,起码都系十几旧酸酸甜甜完全都唔觉得油腻甜品 - 红豆沙食完正餐仲要送甜品,红豆沙啲红豆起晒沙,作为一个跟餐𩠌嘅甜品合格有余
<小笼包八只$96> (好味:4.5/5)
由于大家都好钟意食小笼包首先叫返八只小笼包黎做前菜先
小笼包皮薄咸靓,咬落去啲肉汁喷晒出嚟,要小心啲食
<干扁四季豆$96> (好味:4/5)
每次食上海野都要叫干扁四季豆用,送饭一流
四季豆爆得好香,跟埋小小嘅肉碎,调味有适中,可以送两碗饭
<糖醋鱼块$96> (好味:4.5/5)
甜品 - 红豆沙