2005-08-20 7 浏览
其实我系第二次黎呢度食饭啦,对上个次就系有个friend请我食晏庆祝我生日ge!呢次都系黎食晏,不过今次就同我个好朋友啦!佢攞咗两日假同我周围揾野食周围行啦!原本系谂住去中环揾dspecial但系我就瞓迟咗,所以就去咗西贡啦!我地去到唔系太多人,好静,service我就觉得一般啦,d人有d冷淡啰。我地一人要一个set lunch,佢要咗个soup同巴西烧春鸡,我就要个沙拉同泰色咖哩软壳蟹炒饭啦,另外我地一人一杯house wine,佢要red wine,我要咗white wine;我个杯white wine劲大杯差唔多full。d野黎得几合时唔会太快唔会太慢。佢个鸡同d汁夹好正,而我个饭好好唔会太多,可能我系个女仔所以食既份量对我比较少、就啱啱好啦!虽然系泰色咖哩但系唔系太spicy啰。到dessert时,我要咗个blue-burrery。哗~我今大个囡都未食过咁好食ge cake,佢唔似d懒人咁下面就系cake上面放d blue-burrey而系呢件cake都有blue-burrey呢!!有一样野要同大家讲既就系佢地既dessert要另外计唔系连set黎。到走ge时候实在有d醉醉地啰

到走ge时候实在有d醉醉地啰,因为杯white wine实在好大杯而且仲可以当餐饮唔需要另计呢!