2006-03-14
胃好,但个口唔好:味蕾仍然因为今日个Casa 包D 味精麻痺中。(详见上文)o系条脷咁差既情况之下o系金华叫o左客招牌五宝饭同是日例汤。例汤系西洋菜鸭肾猪骨汤,虽然饮落淡淡o地(我既问题),但系系清甜既...最紧要既系佢无落味精兼夹大大碗。卤味拼烧味好正,份量都多;连男仔唔使叫碟饭,净系叫碗饭都已经饱。五宝饭有叉烧、烧鸭、白切鸡、卤味(鸭肾、猪润、鸡心)同咸蛋,附葱油。烧鸭肥,白切鸡肥,连叉烧都肥...无计,肥先𩠌饭。叉烧掂在D 麦芽糖唔系好似唔使本咁落:薄薄既麦芽糖先可以烧到旧叉烧食到最后都仲脆卜卜。葱油有葱香之余仲有D 爽,再加埋咸蛋去壳,有heart。烧味阿姐都有礼貌同serve 得好。o系个食龙肉都无味既情况之下仲写到食经,金华除o左肥腻D 之外,无乜特别原因叫我会唔再帮衬。