2019-04-08 223 浏览
凑完米猪返学, hea吓hea吓, 就过咗侧渔涌食早餐喇~~老实讲, 我系比装修吸引咗入嚟ge~ 因为简洁ge感觉令我觉得好醒神~今日拣咗呢款芝士味噌炒蛋, 配酸种包可能太耐冇食呢类小店ge早餐, 有得拣酸种包真系第一次见~~~ 可以半价买埋咖啡, 但其实我系唔饮咖啡ga ma, 不过一场嚟到呢d cafe, 冇杯咖啡又好似破坏咗成件事咁, 落单时就问店员, 冇饮开咖啡有咩好介绍(我只识得latte同cappuccino........) 佢就介绍我饮flat white, 仲为咗我呢个唔啡ge客人落小咗一个shot ge咖啡, 等我易入口d~~ 等咗都差唔多5分钟先有得食, 有点耐, 但食物一上枱就觉得, 呢5分钟好值得等~!厚厚ge芝士味噌炒蛋冚住晒成块包, 仲有沙律配埋一齐蛋超滑超好味, 蛋香一食就知系日本蛋, 芝士味浓郁, 反而味噌就唔系好出, 酸种包非常软熟flat white冇我想像中咁苦, 有小小nuts味, 唔知我有冇试错呢~ 下次要再嚟先得~~

今日拣咗呢款芝士味噌炒蛋, 配酸种包

厚厚ge芝士味噌炒蛋冚住晒成块包, 仲有沙律配埋一齐

下次要再嚟先得~~
$61 (早餐)