2024-01-04 233 浏览
踏入个Cafe,一阵咖啡香喷鼻扑面而来,开始咗属于我嘅美食之旅。首先嘥咗一啖mocha,朱古力同咖啡嘅香浓完美交织,好有层次,咖啡香而唔苦,朱古力甜而唔腻。望出个大窗,阳光从树叶间洒落,好舒服咁悠闲叹完呢杯mocha。跟住黎个all day breakfast,逐格逐格来讲,炒蛋亮晶晶,滑得出神,捞一啖已经爽到不得了;面包脆到出声,拎上手就听到啪嘭啪嘭;啖啖肉嘅鸡肉肠同香煎得刚刚好嘅烟肉,满足所有肉食爱好者;啖啖水嘅大啡菇,每嚼一口都喷香;而烧蕃茄仲保持住爆浆嘅新鲜感触,将整个餐点提升到另一个层次。最后来个意粉,每条意粉都裹满满满嘅酱汁,肉丸又香又有咬劲,仲有啲微微炒香嘅菇味,好吃到停唔到口🍝。 结尾当然少不了甜品,一啖柠檬挞,酸酸甜甜刺激舌尖,完美收尾😍。要讲嘅系,呢间Cafe给嘅唔单止系一餐食物咁简单,佢仲给我一段宁静嘅,可以自在享受食物嘅时光。下次我一定会再嚟,要试下其他嘅招牌美食!🍰🍴