2012-06-04
天时暑热想食返D野凉爽下, 当时系下午3点几4点, 又唔想食太多太饱, 行过见到Fru:yo Factory 就入左去当tea time。今次系第3次食Fru:yo Factory, yoghurt 是日口味有 经典原味、草莓同朱古力。个店员同我地讲话有个唔知咩优惠做到今个月7号, 话拣个牛角包+一杯橙汁都系$30(就算多过$30 e.g.有四个包好似$34/$36左右拣佢地都系俾$30; 当然个包平过$30就俾返果个价钱啦), 再+$20就可以有杯小象, 计落好似抵左少少同埋都有兴趣试, 于是拣左草莓味yoghurt, 香浓朱古力牛角包+橙汁。杯草莓味yoghurt一食落去好滑好醒胃, 又有草莓香味, 于是同屋企人好快你一羹我一羹就食哂, 好味到唔记得先影相唔好意思个包食落去脆脆地, 朱古力唔会甜到漏, 个人觉得几好食杯橙汁饮落去....哗!好耐都无试过咁既味!! 杯橙汁真系新鲜榨出黎既橙汁!!! 唔系平时系超市饮到d浓缩橙汁既味; 同埋饮橙汁既时候饮到粒粒新鲜既果肉(虽然唔算超多~), 冻冻地饮落去好正~!另外加多杯中象, 因为唔知拣咩topping好于是就试下棉花糖同朱古力手指,
个店员同我地讲话有个唔知咩优惠做到今个月7号, 话拣个牛角包+一杯橙汁都系$30(就算多过$30 e.g.有四个包好似$34/$36左右拣佢地都系俾$30; 当然个包平过$30就俾返果个价钱啦), 再+$20就可以有杯小象, 计落好似抵左少少同埋都有兴趣试, 于是拣左草莓味yoghurt, 香浓朱古力牛角包+橙汁。 杯草莓味yoghurt一食落去好滑好醒胃, 又有草莓香味, 于是同屋企人好快你一羹我一羹就食哂, 好味到唔记得先影相唔好意思 个包食落去脆脆地, 朱古力唔会甜到漏, 个人觉得几好食 杯橙汁饮落去....哗!好耐都无试过咁既味!! 杯橙汁真系新鲜榨出黎既橙汁!!! 唔系平时系超市饮到d浓缩橙汁既味; 同埋饮橙汁既时候饮到粒粒新鲜既果肉(虽然唔算超多~), 冻冻地饮落去好正~! 另外加多杯中象, 因为唔知拣咩topping好于是就试下棉花糖同朱古力手指, 但个人觉得同个yoghurt麻麻地夹, 都系mochi/mango/椰果好D~
total叫左4样野,
中象三十几蚊, 个牛角包餐+一杯小象加埋3样野都系差唔多$50所以推介个餐多D~ (平时一杯小象1个topping都廿几蚊) (不过个餐既优惠去到7号, 之后就要正价, 不过都系差$10左右(净系个餐唔计杯小象))
题外话/补充资料:
另外店员服务态度几好, 又有笑容我地拣topping拣黎拣去佢都无催我地无唔耐烦;
间铺虽然唔大, 但胜在几干净整齐, 不过差D迫到只象唔知企边好@@
如果想平d建议两个人(e.g.2个女仔可以一齐share一个中象, 因为份量都够食, 再唔够先加其他小食咁~)
如果一个人就建议一杯小象再视乎需要加小食